Obowiązek informacyjny

Administratorem Pana/Pani danych osobowych jest Stowarzyszenie Lekarzy Dermatologów Estetycznych z siedzibą w Warszawie, ul. Puławska 403, 02 - 801 Warszawa, miejsce świadczenia usług ul. Włodarzewska 69 A, 02 - 384 Warszawa, adres e-mail Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript., lub tel. 22 853 39 70.
  1. Dane będą przetwarzane w celu przesyłania informacji handlowo-marketingowych na podstawie zgody; art. 6 ust. 1 lit. a, RODO*; art. 10 ust. 2 ustawy z dnia 18 lipca 2002 o świadczeniu usług drogą elektroniczną.
  2. Odbiorcą Pana/Pani danych osobowych mogą być dostawcy usług technicznych i organizacyjnych oraz dostawcy usług prawnych i doradczych.
  3. Dane będą przechowywane do czasu przedawnienia roszczeń zgodnie z obowiązującymi przepisami prawnymi.
  4. Ma Pan/Pani prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  5. Ma Pan/Pani prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  6. Ma Pan/Pani także prawo do przenoszenia danych oraz wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  7. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest dobrowolne.
*Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO).